Biografie

Wie is Johnny Bolk

Johnny Bolk werd geboren te Almelo op 27-04-1970. Als zoon van een transportondernemer reed Johnny heel Europa rond meezingend op de meestal toepasselijke liedjes van o.a. Henk Wijngaard. Dat muziek voor een trucker de enige afleiding is tijdens zijn lange ritten kris kras door Europa, was dat voor Johnny ook een aanleiding om zich, naast zijn beroep als Trucker en Transport Begeleider, meer te verdiepen in de muziek.

Hoe het begon

Na diverse “ meezing sessies ” in de wagen dacht Johnny, dromen moet je proberen waar te maken, en na een paar keer een opgetreden te hebben op kleinere feestjes was het enthousiasme zo groot dat besloten werd om eens een single op te nemen, “ Convoi Exceptionnel“ was geboren en de basis was gelegd.

Het vervolg

Met tekstschrijvers als o.a., Hans Louws, Dick van Altena en Johnny zelf , werden meerdere singles opgenomen.Johnny had de smaak te pakken, en nummers vonden allemaal hun weg naar de radiostations en enkele zelfs tot de Nederlandse Top 30 "Heidi en Diesel Adem".

Album

Zo kwam het Debuutalbum "Convoi Exceptionnel"tot stand. Een album vol truckersnummer.Momenteel wordt er al weer hard gewerkt aan een vervolg album, wanneer dat uitkomt ? Geen idee, ligt ook aan de boekingen zegt Johnny lachend.